Datum: 23 mei 2019

Tijd: 19.30 - 10.00 uur

Stichting Polderblik organiseert een vierdelige lezingenreeks over de toekomst van het Almeerse landschap. De eerste lezing vindt plaats op donderdagavond 23 mei en wordt verzorgd door Hester Kersten en Christian Zalm.

Stichting Polderblik vraagt vijf landschapsarchitecten om hun perspectief op de toekomst van het Almeerse stadslandschap te schetsen, elk vanuit hun eigen invalshoek. Uitgangspunt is de blauwgroene  kaart die in 2007  door de ‘founding fathers’ werd getekend. Hierop gaven zij aan wat volgens hen de belangrijkste kenmerken van het Almeerse stadslandschap waren.

Christian Zalm is één van de ‘founding fathers’ van Almere en werkte als landschapsarchitect van 1972-1987 aan het ontwerp van het Almeers stadslandschap. Zijn bekendste werken in Almere zijn de begraafplaats in Almere Haven, het Almeerder Hout en het Cirkelbos.

Hester Kersten is landschapsarchitect bij de gemeente Almere en werkt als programmamanager van het Groen Blauw aan een meerjarig perspectief voor het Almeerse stadslandschap.

Meer informatie en aanmelden >

Save the date!
27 juni – Boris Hocks, Generation Energy: Ontwerp en aan de energietransitie van Almere
26 september – Philomene van der Vliet , Boom! Landscape: De activering van het stadslandschap: de wensen van de burger
14 november – Steven Delva, DELVA Landscape: De menging van stad en landschap in het ruimtelijk ontwerp