Datum: 2 juni 2019

Tijd: 10.00 - 17.00 uur

Stichting Beschermers Amstelland heet u van harte welkom op de 13e Amstellanddag. Op zondag 2 juni kunt u door heel Amstelland genieten van het fraaie cultuur-historische landschap waarin boerderijen, natuur, kunst en recreatie hun plek hebben.

Er is op 2 juni weer een programma met veel activiteiten op het gebied van natuur, cultuurhistorie, kunst, culinair: alles wat Amstelland zo divers maakt. Op de interactieve kaart op de website en in het programmaboekje staan alle activiteiten.

​De officiële opening zal worden verricht door de burgemeester van Ouder Amstel, Joyce Langenacker. Fanfare Accu zorgt voor de muziek, Saskia van Loenen spreekt een column uit en de jeugdballetgroep uit Ouderkerk treedt op. Er is koffie, thee en taart van Bakker Out. Om 11.00 uur is de presentatie van het boekje: Wester-Amstel, een bevlogen geschiedenis.

​Doel van de Amstellanddag is om meer bekendheid te geven aan dit eeuwenoude cultuurhistorische landschap waar de Amstel zich als een lint doorheen slingert en dat tot diep de stad Amsterdam insteekt. Een schilderachtig gebied waar recreëren en genieten van rust en ruimte samenkomen, om de hoek van de stad.

Naar de website >>